perjantai 20. helmikuuta 2015

Malta mielesi ja saari

Taistoon käyn kera voimaruoan.

Kirjoituksen otsikko nauratti kökköydellään joskus lapsuusvuosina, nyt enää tuskin tuhahduttaa. Liekö turha mainitakaan, keho vaatii edelleen lepoa. Piti käydä tänään oikein lääkärillä kuulemassa ammattilaisen suusta ohjeet olemiseen: malta nyt vain, ettei tule sitten pidempää sairauslomaa.

Diagnoosi oli nimittäin niinkin originelli kuin virusinfektio, oireenmukainen hoito. Lepoa, hyvä nainen. Kerroin maratontreeneistäni, ja sitä suuremmalla syyllä kehotettiin kuuntelemaan kehoa ja malttamaan pari päivää lisää. Muuten voi iskeä sydänlihastulehdus ja pakkolepo pidentyä pariin kuukauteen.

Tiedänhän minä, tympäisee vain tällainen puolitehoisuus. Periaatteessa on toimintakykyinen, mutta tosiasiassa tuntuu kuin jokaisella hengenvedolla vetäisi kivirekeä. Ymmärrän, että kaipaan nyt tätä lepoa, ja pian askeleeni on entistä voimakkaampi ja kevyempi. Sitten juoksu maistuu vielä makoisammalta.

Käytiin kuopuksen kanssa lääkärin jälkeen Ruohonjuuressa. Myyjä lausui sanat, jotka halusin kuulla, eli hän on selvinnyt talven yli pakurijauheen ansiosta terveenä. Ostin varmuuden vuoksi vielä ääreisttrendikkäitä chia-siemeniä. Vannon nyt voimaruokien nimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti