Siirry pääsisältöön

Ihanat intervallit!


Taas uusi hyvä reitti plakkarissa.

Eilen oli vuorossa lyhytkestoiset intervallit peruslenkin päätteeksi. Peruslenkki = 6,44 km eli neljä mailia, joka Runkeeperin treeniohjelmassa tuntuu olevan viikoittainen ylläpitävä pk-lenkki. Sitä sitten aina varioidaan. Satuin olemaan tuon perusmatkan loppuessa Vasaramäessä, ja olikin aika hupaisaa vetää siellä 20 sekunnin vetoja, joissa juoksunopeus oli täysillä.

Ihanan vapauttavaa vetää niin lujaa kuin kintuista lähti, kun tiesi rutistuksen loppuvan jo 20 sekunnin päästä. Ei edes tuntunut kivuliaalta, vaan ihan kuin olisin saanut jostain voimaa yläkroppaanikin lisää. Ehkäpä ne salitreenit sitten kuitenkin tekevät tehtävänsä, vaikkei aina uskoisi.

Vauhtileikittelyä oli 5 x (20s täysillä + 2min hidasta), ja kun vedot loppuivat, olin vasta ylittänyt Hippoksensillan. Lenkille tuli siis taas vähän ylimääräistä pituutta, ja viimeisen vajaan kilometrin metsätien juoksin reippaasti vauhtia kiristäen, jotta sain kunnon loppukirin. Keskinopeudeksi koko lenkille tuli taas aika kova, 5:29 min/km, mutta näillä lyhyillä matkoilla en jaksa stressata liiallisesta vauhdista, kun nopeusvaihteluja koko matkaan mahtuu kuitenkin reilusti.

Treeni 7/64: 9,91 km / 54:26 min / 5:29 min/km

Tänään on lepopäivä, mutta huominen veto hieman jännittää, silloin on vuorossa ensimmäinen kunnon vk-lenkki. Tarkoitus on juosta 1,61 kilsaa hitaasti, sitten 4,83 kilometriä keskinopeudella 5:23 - 5:29 min/km ja lopuksi vielä 1,61 kilometriä hitaasti. Taidan vetää saman reitin kuin eilen mutta toiseen suuntaan. Saapa nähdä, miten saan vauhdin pidettyä yllä.

Lauantaina odottaakin sitten jo ihan kunnon siivu, 17,70 kilometriä, ja ajattelin mennä kipittämään sen Littoistenjärven tuntumaan.

Kommentit

 1. Hei Salla! Olipa täällä mukava juoksublogi. Löysin tänne RunAwayMama- blogin kautta. Mulla on myös juoksublogi, töppöjalkaa toisen eteen. Ja aion myös osallistua Paavoon, tosin puolikkaalle. Jään seuraamaan matkaasi. Tsemppiä treeneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ja tervetuloa! Kiva saada lukijoita ja uusia innokkaita juoksijatuttuja 😀
   Tsemppiä myös sinulle juoksutreeneihin!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juoksuvamma numero yksi: revähdys

Täällä pohjetoipilas, moro! Päivitetäänpä tilanne, kun lääkärilläkin tänään käytiin. Viime viikon keskiviikkona pohkeeni siis napsahti ikävästi kesken palauttelevan pk-lenkin, ja juokseminen loppui kuin seinään. Kivusta päättelin, että jalassani repesi jotakin, sillä ei nimittäin voinut ottaa yhtäkään juoksuaskelta. Onneksi tajusin kietoa jalkani ympärille ensihoidoksi pakastepussin, sillä kuulin tänään lääkäriltä, että se nopeuttaa revähdysten (ja kaiketi myös venähdysvammojen ja kramppien) paranemista. Kylmä estää runsasta turvotusta hillitsemällä verenvuotoa ja kudosnesteen kertymistä.
Mitä vähemmän vammautunut alue turpoaa, sitä paremmin se pääsee parantumaan, sanotaan täällä. Eikä se pohkeeni ihan kamalan paljon turvonnut, vähäsen kyllä.

Hankin heti samana iltana apteekista kylmäpussin, joka muuntuu helposti lämpöpussiksi: saman välineen voi laittaa sekä pakkaseen että mikroon. Käytin kylmää jalassani parin ensimmäisen päivän ajan, ja paraneminen pääsikin hyvin vauhtiin. Kävelem…

Hamstring-syndrooma

Hävettää tämä blogin sysääminen aina vihoviimeiseksi askareeksi muiden kiireiden tieltä. Mielessäni on monta aihetta, joista haluaisin täällä kirjoittaa, mutta niin vaan aika loppuu aina kesken. Jos tällä blogilla on vielä uskollisia lukijoita jäljellä, niin aloitetaan nyt vaikka jalan tilanteen kartoittamisesta.


Oikea takareisihän on oireillut vaihtelevasti edelleen juoksulenkeillä. Kipu, tai oikeastaan jokin tuntemus, tuntuu juostessa milloin pakaran ulkosyrjässä, milloin alempana lihaksistossa, ja usein juoksulenkin jälkeen jalka on kipeä. Kävin osteopaatilla ja kuvittelin jo saaneeni avun vaivaani. Hän paineli jalkaani varpaista pakaraan saakka, kävi läpi vatsan ja selän linjat aina kasvoihin asti. Kävi ilmi, että oikea takareisi on jatkuvassa jännityksessä, kalvot umpikireät ja lihas ei pääse rentoutumaan. Vielä kipeämpiä kohtia löytyi reiden sisäsyrjästä, vatsasta, mutta yllättäen myös oikeasta leuasta. Kivun aiheuttajaksi arvelin ikivanhaa tapaani pureskella hampaitani ja posk…

NUTS Pallas "sprinttimatka"

Nyt olen juossut elämäni hienoimmissa maisemissa, Suomen tunturilapissa. Mahtava polkujuoksukokemus jylhiä tuntureita ylös alas tahkoten on yksi mieleenpainuvimmista, jota taatusti muistelen vielä vuosien päästä. NUTS YlläsPallas oli ihan todella hienosti järjestetty tapahtuma, jossa näki oikeastaan pelkästään iloisia kasvoja ja innostuneita ilmeitä. Olen siis loputtoman tyytyväinen, että kaikesta huolimatta lähdin starttiviivalle, vaikka etukäteen tuntui siltä, että jumalat ovat todellakin päättäneet, että minä en tänä kesänä enää juokse.

Lähdimme Mariannen kanssa matkaan torstaiaamuna junalla Turusta. Olin pakannut kaikki kamppeet huolellisesti jo edellisiltana, joten epätoivoiselta aamuhässäkältä vältyttiin. Muuten olo oli jännittynyt, joka ei johtunut iloisena kuplivasta kisajännityksestä. Takareiden tilanteen tiesin, mutta se ei huolettanut, olihan lantio kuvattu ja todellinen kivun aiheuttaja selvinnyt, lääkäriltä juoksulupa saatu ja muutenkin vaiva tuntui olevan juoksutau…